lördag 26 oktober 2013

Idag blev det risgrynsgröt till frukost.
I vår familj har vi inte haft nån tradition att äta
gröt på jul så våra tomtar har inte fått
sin julgröt.
Har inte märkt att nån ko dött eller gått i sin
bara för att tomten blivit utan gröt.
Läste ett tips på att koka gröt i ugnen.
Det ska jag testa nästa gång.
 
Till 6 portioner risgrynsgröt behöver du:
2 1/2 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
1 tsk salt
7-8 dl standardmjölk
1 kanelstång
1 msk strösocker
1 msk smör
 
Blanda ris, vatten och salt i en gryta
som tål att stå i ugnen.
Låt koka upp och koka på svag värme
under lock i cirka 10 minuter.
Tag av från spisen och blanda i
mjölk och kanelstång.
Rör om, lägg på locket och ställ in i en
100°C varm ugn i cirka en timme.
Rör om en eller två gånger.
Blir gröten för tjock, späd med lite mer mjölk,
eller om duvill lyxa till det en skvätt grädde.
Smaka av den färdiga gröten med
lite socker och smör. Servera den varma
gröten med kall mjölk och mald kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar