Idag blev jag sugen på att baka lussekatter.
Tog en sväng till affären på väg hem från
jobbet och köpte saffran (53 kr. för två pkt.)
Tog en sväng till affären på väg hem från
jobbet och köpte saffran (53 kr. för två pkt.)
Efter att ha vilat en stund på sängen med
sudoku och ABBA drog baket igång.
Jag valde att göra gamla hederliga lussekatter.
Ibland gör jag med lite smör och mandelmassa.
http://mariannespusselbitar.blogspot.com/2008/11/lussekatter-snabbt-enkelt.html
sudoku och ABBA drog baket igång.
Jag valde att göra gamla hederliga lussekatter.
Ibland gör jag med lite smör och mandelmassa.
http://mariannespusselbitar.blogspot.com/2008/11/lussekatter-snabbt-enkelt.html
Saffransskorpor
100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1.5 dl hackad mandel
Blanda ägg, socker och saffran i matberedaren.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Gör 4 längder av degen och platta till dom lite på plåten.
Grädda 175 grader i 25 min.
100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1.5 dl hackad mandel
Blanda ägg, socker och saffran i matberedaren.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Gör 4 längder av degen och platta till dom lite på plåten.
Grädda 175 grader i 25 min.
Tag ut plåten och skar sneda kakor.
Sätt i plåten igen och stäng av ugnen.
Låt skorporna stå i ugnen tills de svalnat.
Sätt i plåten igen och stäng av ugnen.
Låt skorporna stå i ugnen tills de svalnat.
Samma recept som saffransskorpor men
istället för saffran och mandel tillsätt
20 hackade polkagrisar (karameller)
istället för saffran och mandel tillsätt
20 hackade polkagrisar (karameller)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar